keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Rauhallisesta hölköttelijästä villihevoseksi - ja takaisin

Kuvat on otettu aikaisemmin keväällä. Täytyisi pian ottaa uusia kuvia, sillä minusta tuntuu, että olen saanut nyt viime päivinä istuntaa korjattua taas parempaan suuntaan :)
Viime viikon alussa Gika oli tosi rauhallinen ja rento. Joinain päivinä se oli jopa hieman tahmea ja laiska, eikä oikein jaksanut keskittyä siihen mihin piti. Kun hevosen sai kuitenkin keskittymään tehtävään, se oli hyvä ratsastaa ja kuunteli minun apujani.

Vaikka Gika haluaa miellyttää ratsastajaa, se kuitenkin osaa myös testata, tarvitseeko ihan oikeasti tehdä mitään. Ekoilla ratsastuskerroilla Gika ei liikkunut rehellisesti sanottuna yhtään mihinkään, mutta nyt olen sillä vuosien varrella oppinut ratsastamaan siten, että saan sen liikkumaan. Gika ei kuitenkaan ole koskaan ollut hirveän reipas vaan sitä kyllä saa kehottaa eteenpäin. Aina välillä se saattaa yllättää ja olla tosi vireä, kuten nyt parina päivänä.


Olin viime viikolla ratsastanut Gikan jo kolmena päivänä, ja yleensä neljäntenä peräkkäisenä päivänä se alkaa olla jo rennon päivän tai vapaan tarpeessa. En kuitenkaan alku viikosta ollut ratsastanut hirveän raskaasti omien kiireiden vuoksi, joten raskaampi treenipäivä oli siten vasta neljäntenä päivänä, torstaina. Torstaina G oli alkuun ihan normaali käynnissä ja ravissa, kunnes sitten laukassa se villiintyi.

En meinannut saada millään Gikaa menemään lävistäjää laukassa ilman, että se vaihtoi koko ajan laukkaa. Hevonen varmaan ihmetteli miksei saanut tehdä vaihtoja ja minä taas ihmettelin miksi se tekee niitä. Lopulta minua alkoi naurattamaan tilanne, kun ratsastus ei sujunut ollenkaan. Käsistä meni nauraessa voimat ja hevonen päätti ottaa tilanteen omaan hallintaansa. Menimme noin viisi kierrosta kentällä täysiä laukkaa, kunnes pystyin pidättämään ja päätin sitten lähteä laukkaamaan ylimääräiset virrat pois metsään. Seuraavana päivänä hevonen oli taas ihan ok ja rauhallinen ja pääsi sitten kolmen päivän vapaille.


Vapaapäivien jälkeen ratsastin taas kunnolla ja taas sama juttu, kun torstainakin. Itsellä paloi melkein pinna, kun hevonen teki lävistäjällä vain laukanvaihtoja ja ravistakin oli nostamassa koko ajan laukkaa. En tiedä vaikuttaako sitten oma istunta niin pahasti, että on koko ajan semmoinen laukkamoodi päällä vai onko hevosella vain kevättä rinnassa.

Tänään menin Gikan kanssa myös kentällä ja pyrin korjailemaan aikasemmin tekemiäni virheitä ja saamaan lävistäjillä laukat kuntoon. Ei tarvinnut kun kerran mennä molemmissa laukoissa lävistäjät niin heti tuli puhtaasti :D Ehkä vain pitää valittaa niin paranee. Muutenkin tänään G oli tosi rento ja hyvä ratsastaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti