perjantai 12. elokuuta 2016

Epäonnistuneet kisat 7.8.


Heinäkuun kisatauon jälkeen starttasimme sunnuntaina Pumpulin kanssa Riihimäellä. Nämä kisat on ollut huonoimmat tähän mennessä, sillä en saanut edes hyväksyttyä tulosta. Prosentteja tuli siis 48,333%.

Pumpuli liikkui verkassa tosi nätisti, mitä nyt alkuun vähän kiukutteli vastaan, mutta muuten kuitenkin liikkui eteenpäin. Kun päästiin radalle hevosen vauhti hiipui, aivan kuin radalla oleva hiekka olisi ollut juoksuhiekkaa tai Pumpulin jalkoihin oli tullut satojen kilojen painot.
Oikeaa laukka ei hevonen suostunut esittämään ollenkaan, eikä vasentakaan tainut tulla kun viisi askelta. Ravissa meni ehkä kaksi askelta paremmin, mutta muuten hölkkäili vaan kentällä ja hyvä, kun käynti osuudella edes käveli.

Tuomari oli kyllä kiva ja kannustava ja oli kirjoittanut loppu kommenttiin, että ollaan hieno ratsukko, mutta hevonen oli tänään tottelematon.

Kun päästiin pois radalta niin johan rupesi laukkaa ja ravia löytymään eikä ollut mitään ongelmaa. Eli ei voi olla mitenkään mahdollista, että Pumpuli olisi esimerkiksi rasittunut liikaa verkassa tai mitään. Sillä on joku kouluratasyndrooma, kun ei halua siellä liikkua mihinkään.


Olin tietysti itse pettynyt ja vihanen hevoselle ja sanoinkin etten enää koskaan ratsasta tällä saati sitten kilpaile, noh kyllähän mä tiistaina jo Pumpulin selässä olin ja menikin tosi hyvin ja varmasti minut vielä kisakentiltäkin löytää.

Olisi kiva päästä käsiks Pumpulin aivoihin tai antaa sille puhekyky, että se vois kertoa, miksei se liiku radalla eteenpäin. Muuten Pumpuli on tosi kiva hevonen ja tykkään, että se on niin erilainen, kun mitä Gika ja Papsu on.

(c) Pinja Leino

Eilen Pumpuli oli kiropraktikolla ja oltiin äitin kanssa katsomassa, mitä siinä tapahtuu. Pumpulilla oli kyllä hoidettavaa ja toivon nyt, että toi hoito auttaisi sitten tähän liikkumattomuuteen. Meen seuraavan kerran ratsastamaan sillä tiistaina, niin saa nähdä sitten miten silloin liikkuu.

5 kommenttia:

 1. Voiko oma kisa/ ratajännitys vaikuttaa asiaan, hevonenhan on tunnetusti ihmisen peili?
  Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdinki kirjoittaa juuri tuon etten ite lähes ollenkaan jännitä, tietysti semmoinen pieni jännitys, mutta en usko että se niinkään suorituksen vaikuttaa..

   Kiitos paljon!

   Poista
 2. Voi ei... Toivottavasti saisitte selvyyttä tähän miksi liike häviää aina radalle mentäessä. Itse veikkaisin kanssa omaa jännitystä, joka johtaa hevoseen, mutta en osaa varmasti sanoa.
  Tsemppiä tuleviin kisoihin! :)

  saarusti.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mm m, ehkä pitää hankkia hevoskuiskaaja tai -huutaja :D ja kuten ylempänä jo sanoin, etten hirveästi jännitä, että jännitän enemmän ennen kisaa kun sitte verkkaan ja radalle mentäessä.

   Kiitos! :)

   Poista
 3. Osallistu Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista