keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Kouluvalmennus viikonloppu


Mulla ja Gikalla oli viikonloppuna Anu Tapion valmennus ratsastusmaneesi Maple'silla. Itseä vähän jännitti eniten ehkä hevosen puolesta, miten se liikkuisi ja pystytäänkö yleensä edes molempina päivinä osallistumaan. Gika liikkui kuitenkin tosi hyvin, sillä olin sitä koko viikon pitänyt hyvin liikkeessä ja valmistellut raskaampaan suoritukseen.

Valmennukseen oli lauantaina ilmoittautunut kolme ratsukkoa ja sunnuntaina neljä. Ajattelin vähän, että mitenköhän neljäkin hevosta kuitenkin suhteellisen pieneen maneesiin mahtuisi, mutta minun onneksi ei ratsukoita ollut kuitenkaan lauantai kuin kaksi ja sunnuntaina kolme.


Lauantaina mentiin alkuun kevyessä ravissa lämmittelyä ja tehtiin muutamat voltit molempiin suuntiin. Sitten mentiin pohkeenväistöä ravissa eli aika perusjuttuja alkuun. Seuraavaksi tehtiin toisella lyhyellä sivulla avotaivutusta, joka sujui meiltä paremmin oikeaan kierrokseen. Lopuksi tehtiin vielä laukkatyöskentelyä siten, että piti aina ympyrällä yhdessä kohtaa lyhentää laukkaa ja siitä ns. ponnistaa laukka reippaasti eteenpäin. Gika oli aivan hiessä valmennuksen jälkeen ja kyllä oli yöksi paljon loimia kuivattavana.
Sunnuntaina mentiin aluksi käynnissä vastakkaisissa kulmissa 1/4 takakäännöstä. En kuitenkaan ymmärtänyt tehtävää oikein, ja ymmärsin tehtävän pointin vasta kotona, kun äiti selitti mulle, mikä sen tarkoitus oli. Tehtiin samaa juttua myös ravissa ja laukassa ja alkoi jo hieman ärsyttämään loppua kohden, kun valmentaja sanoi osassa kohtaa "hyvä, parempi yms.", vaikka itsestä tuntui, etten tehnyt mitään / mikään ei muuttunut edellisestä kerrasta. Lopputunnista tehtiin vielä vastalaukkaa puolen kentän ajan. Gika nyt taas tietysti alkoi vaihtamaan laukkoja, mutta onneksi saatiin muutamat hyvät vastalaukat.


Ei jäännyt ihan maailman parasta fiilistä valmennuksesta, että olisin toivonut enemmän neuvontaa varsinkin mun omaan istuntaan, sillä tällä hetkellä siinä on aika paljon korjattavaa. Näillä näkymin siis hyvän valmentajan etsintä jatkuu..

6 kommenttia:

 1. Hieno heppa sulla. :) sait uuden lukijan!

  http://kouluradoilla.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Rupesinkin miettimään, oletteko te se ratsukko :) Olitteko siinä 12-13 sunnuntaina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, nonni. Joo oltiin molempina päivinä 12-13. :)

   Poista
 3. Kivan oloinen blogi sulla! Pikkuisen häiritsee omaa silmääni vähän sekava ulkoasu. värimaailma on kuitenkin kiva :)

  http://pinja-sofia.blogspot.fi/

  VastaaPoista