maanantai 5. joulukuuta 2016

Miten Pumpulin kanssa menee?


En ole pitkään aikaan kirjoittanut Pumpulista oikeastaan mitään, ja yksi syy siihen on se, ettei mulla oikein ole ollut motivaatiota koko hevoseen. En muista olenko aiemmin puhunut, että tykkään siitä, kun hevonen pyrkii liikkumaan itse eteenpäin tai vähintään silloin, kun mä haluan eteenpäinpyrkimystä. Pumpulin kanssa kuitenkin kaikki menee ihan päin vastaisesti. Joudun aina alkuun etsimään eteenpäinpyrkimystä jostain, ja välillä sitä ei löydy laisinkaan. Heti, kun käytän enemmän jalkaa tai otan raidan käyttöön, Pumpuli alkaa vastustelemaan kaikenlaista liikettä.

Tykkään, jos hevonen satunnaisesti pukittelee tai tekee jotain omaa epämääräistä häsläystä, sillä se pitää hereillä ja joutuu oikeasti keskittymään siihen mitä on tekemässä. Gikan kanssa mulla rupee olemaan jo "ongelma", että luotan siihen niin paljon, että voisin mennä vaikka ilman varusteita ja nukkua sen selässä ilman, että se tekisi mitään. Kuitenkin, jos epämääräinen käytös hevosella on toistuvaa, joka päiväistä, niin sitä ei jaksa kukaan, tai voi jaksaakin, mutta minä en.

Ollaan nyt muutamana päivänä katsottu ja lopulta todettu, että Pumpuli saattaa olla kipeä jostain, sillä se on nyt viimeaikoina ollut tosi jäykkä varsinkin oikeaan kierrokseen. Tosin kentätkin ovat olleet todella huonossa kunnossa, niin voisi ajatella, että se on osa syy tähän käytökseen, mutta tänään olimme maneesilla ja sama epämääräinen käytös jatkui.


Mulla ja Pumpulilla oli tosiaan estetunti/valmennus tänään maneesilla, ja se meni suhteellisen hyvin taas siihen nähden, kuinka vähän olen hypännyt ja oli ihanaa pitkästä aikaa päästä pehmeälle ja hyvälle pohjalle ratsastamaan. Olin aika yllättynyt, ettei Pumpuli pelännyt maneesissa oikeastaan mitään. Yhden kerran se pelästyi jotain yhdessä kulmassa ja oven kohta oli hieman pelottava, ja se piti kiertää vähän kauempaa.

Mua jännitti alkuun vähäsen ja mietin, että mitäköhän tästäkin taas tulee, mutta heti, kun pääsi ensimmäisen esteen yli niin jännitys hävisi. Yhdessä vaiheessa mietin, että on vaan ajan kysymys, koska lennän täältä (este)satulasta kaulalle, ja niinhän siinä lopulta kävi. Mulla oli kuitenkin ohjat kädessä niin sain pidettyä Pumpulin pään ylhäällä, niin en pudonnut vaan pääsin takasin satulaan.

Muutaman kerran Pumpuli myös hidasti esteille niin paljon, että lopulta ei vauhti enää riittänyt esteen ylittämiseen, mutta siinä oli kyllä osa syy minunkin, sillä en tarpeeksi yrittänyt päästä esteen yli vaan tavallaan luovutin ja totesin, että ei näköjään mennäkään yli. Ihmettelen kyllä vieläkin itseäni, että uskallan hypätä tai siis mennä kohdista hevonen esteelle ja pysyttele kyydissä -tyylillä.

Pumpulille tulee ensi viikon tiistaina hieroja, joka yrittää sitten katsoa löytyykö hevosesta jotain vikaa tai syytä siihen, miksi se on niin jäykkä ja haluamaton liikkumaan. Itse menen ennen hierontaa perjantaina ratsastamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti