keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Ratsastuskuulumiset


Estehyppelyistä innostuneena päätin kaivaa meidän vanhan yleissatulan esiin ja mennä Gikalla sillä, mutta ratsastaessa tuli kyllä entistä kovempi ikävä koulusatulaan. Seuraavana päivänä teinkin satulan vaihdoksen ja siinä ollaan taas pysytty.

Päästiin Gikan kanssa muutamana päivänä jopa ihan kunnolla treenaamaan, kunnes tuli pakkaset ja kenttä oli aivan jäässä ja koppurainen. Tosi monena päivänä jouduttiin menemään vaan rennosti käynnissä ja joinain päivinä ei ollut edes motivaatiota lähteä "vain istumaan" hevosen selkään. Itse tykkään ratsastaa ulkona säässä kuin säässä, mutta ainahan se maneesi olisi kiva ja useinhan sitä tulee toivottua, kun kenttä on aivan kova.

Vihdoin, kun kentät parani ja olisi pystynyt taas tekemään paremmin hommia, sairastuin mahatautiin. Jouduin olemaan viime viikolla parina päivänä jopa pois koulusta, kun mulla oli niin huono olo. Vaikken loppuviikostakaan kunnolla vielä jaksanut olla pystyssä ja liikkua, niin tottakai ratsastamaan piti päästä.

Gika oli vähän jäykkä vapaapäivien jälkeen, mutta vetreytyi kyllä ihan hyvän tuntuiseksi ratsastaessa. Lauantaina en uskaltanut kovan kentän vuoksi laukata, mutta ravissa menin jo pidempiäkin pätkiä. Tällä hetkellä oon tykännyt enimmäkseen tehdä Gikan kanssa kaikenlaisia väistöjä, taivutuksia ja voltteja yms.

Tässä kuvassa näkyy muuten hyvin mun nykyinen ongelma, sillä nykyään nostan mun oikean käden ylemmäs kuin vasemman.

Sunnuntaina kenttä oli jo sulanut paremmaksi, ja menin laukkaakin vähäsen molempiin suuntiin. Alkuun Gika oli tosi laiska, mutta kun tein temmon vaihtelua ravin sisällä, se reipastui kummasti ja alkoi ravata hyvin. Välillä joutui jopa pidättämään ettei hevonen olisi painellut menemään ihan omiaan. Maanantaina oli vaihteeksi vähän kevyempi päivä, sillä ratsastin ainoastaan ilman satulaa ja eilen olikin sitten kokonaan vapaapäivä.

En voi uskoa, että tämäkin kuukausi on mennyt näin nopeasti, vaikka tuntuu, että juurihan se vasta alkoi. Enää kolme yötä jouluun Osa saattaakin olla jo joululomalla ja loput sitten ihan kohta, mutta mun puolesta oikein mukavaa ja rentouttavaa lomaa kaikille!

2 kommenttia: