perjantai 10. kesäkuuta 2016

Ratsastusta Gikalla ja Pumpulilla


Ratsastin Gikalla keskiviikkona kentällä. Aluksi lämmittelin sen hyvin käynnissä, menin voltteja ja pohkeenväistöä ja sen jälkeen menin kevyttä ravia. Gika oli paljon rennompi ja vetreämpi kuin aiempina päivinä, jolloin se on varsinkin takapäästä ollut hiukan jumissa/jäykkä. Oli aika tuulinen sää ratsastaa, niin Gikan täytyi tietysti kerran pelästyä yhdessä nurkassa, jossa se nosti pään "kolmeen metriin" ja kiihdytti vauhtia.


Alkuverryttelyn jälkeen menin helppo C:1 kouluohjelman, jotta muistaisin sen paremmin lauantaina (huomenna) Pumpulin kanssa. Äiti tuli siinä ohjelman loppuvaiheessa pyynnöstäni kuvaamaan ratsastustani, ja tämän postauksen kaikki kuvat ovatkin keskiviikolta.

Menin vielä kolmikaarista kiemurauraa ravissa ja tein kaikenlaisia ympyröitä ja voltteja. Otin jossain vaiheessa jalustimet kaulalle ja ratsastin melkein loppuun saakka ilman jalustimia. Laukkasin myös molempiin suuntiin uraa pitkin.


Torstaina eli eilen äitini ratsasti Papsulla ja minä tietysti Gikalla. Menimme alkukäynnit metsässä. Meidän metsäreitille oli kallistunut puu, mutta sen alta pääsi onneksi menemään. Kentällä mentiin aluksi käyntiä ja menin taas hieman pohkeenväistöä. Kevyessä ravissa pyysin Gikaa menemään enemmän eteenpäin, eikä aiempaa jäykkyyttä tuntenut lähes ollenkaan ja hevonen tuntui hyvältä ratsastaa.


Menin aluksi pääty ympyrällä ravia ja laukkaa jalustimilla, mutta nostin ne hetkeksi aikaa taas kaulalle, kuten keskiviikkonakin. Menin laukassa myös lävistäjiä ja opin myös vaihtamaan vasemmasta laukasta oikeaan laukkaan, sillä olen aiemmin saanut vaihdettua vain satunnaisesti, mutta nyt onnistui jo useampaan kertaan eikä se nyt niin kovin vaikeaa ollutkaan, kun toiste päin olen jo aiemmin osannut.

  

Lopuksi vielä keventelin ravissa ja käveltiin kentällä ja mentiin ihan lopuksi kävelemään läheiselle hiekkatielle.


Tänään olin ratsastamassa Pumpulilla ja Gika sai pitää vapaapäivää nauttien laitumella olosta. Pumpulin kanssa tehtiin vielä viimeisiä treenejä ennen huomisia kisoja. Menin kaikissa askellajeissa uraa pitkin. Tein ympyrällä käynti-ravi siirtymisiä ja laukannostoja ravista. Harjoittelin myös pysähtymistä ja peruuttamista. Menin muutaman kerran kolmikaarista kiemurauraa, tein voltteja ravissa ja laukkasin lävistäjiä.

Nyt vain peukut pystyyn huomisiin kisoihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti