sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Kisakauden avaus Alaspäällä

Huh, nyt se on tehty. Kisakausi avattu, ja Antin ja minun ensimmäiset kilpailut ovat ohi. Ilmoittauduin viimeisenä ilmoittautumispäivänä extempore -tyylisesti kilpailuun ilman minkäänlaisia paineita tai odotuksia. 


Starttasimme viikko sitten Alaspään ratsastuskeskuksella helppo C e.b. specialin. Suoritukseeni en ollut itse kovin tyytyväinen, sillä tein aika paljon virheitä. Sain kuitenkin parhaimmat prosentit, mitä olen koskaan saanut, 62,381%, ensimmäisen ruusukkeen ja ensimmäisen voiton (1/8). Tiivistän kilpailun siis sanoihin sijoitus oli erittäin hyvä, ratsastus huono. Oli radassa hyviäkin pätkiä, kuten harjoitusravissa ollut keskiympyrä, josta sain 8,0 pistettä. Pisteet vaihtelivat radalla 3,5-8,0. 

Hevonen pitäisi verryttelyssä saada ratsastettua aktiivisemmaksi ja pohkeelle. En tiedä oliko itsellä kuitenkin hieman jännitystä, joka sitten vaikutti ratsastukseen. Luokan voittoon ei kuitenkaan voi olla muuta kuin tyytyväinen, joten hymyssä suin täällä loppujen lopuksi ollaan oltu!


Olen tyytyväinen myös hevoseen, sillä se käyttäytyi taas niin hienosti vieraassa paikassa! Hieman maneesissa olleita peilejä se ihmetteli (ihan kun ei olisi koskaan ennen nähnyt itseään peilistä...), ja ulkona ollessa se pelästyi katolta pudonnutta lunta. Muuten kuitenkin käyttäytyi asiallisesti. Koppiin ei meinannut millään mennä, vaikka yleensä ei tarvitse kauaa odotella. Täytyy ilmeisesti tehdä koppiharjoittelu, jos jatkossakin rupeaa junnailemaan.Seuraavat kilpailut olisi tiedossa kahden viikon päästä, mutta silloin täytyisi startata jo helppo B. Laukan nosto ja laukka treeniä on luvassa ainakin erittäin paljon, jos tuonne B:hen aion osallistua. Katsotaan, miten ratsastukset tässä sujuvat ja päätetään myöhemmin osallistutaanko vai ei. 

2 kommenttia:

  1. Onnea voitosta! Eihän se nyt kovin huonosti sunkaan osalta voinut mennä, kun kerta voittajiksi ylsitte! :)

    VastaaPoista