lauantai 21. huhtikuuta 2018

Kevät saapui

Muutamana päivänä olen saanut nauttia ihananasta ja lämmittävästä kevätauringosta. Blehat, kevättakit sekä lenkkarit on kaivettu esiin samalla kun paksut toppatakit ja karvavuorella varustetut kengät laitettu varastoon odottamaan seuraavia pakkasia. Aikaisemmin tänään ulos katsoessa ei kuitenkaan tiennyt onko huhti- vai lokakuu, sillä niin kovin synkältä ja sateiselta näytti.


Vaikka kevät ei oman huoneen ikkunasta niin näykkään, ei tarvitse kävellä kun parikymmentä metriä ulos, ja huomata eloon heränneet leskenlehdet sekä pienesti kasvava nurmikko. Nurmikon kasvun huomaa parhaiten siitä, että hevosta taluttaessa hevosen turpa on tonkimassa maasta tätä vähäistä vihreää ihanuutta. 

Hevosilla karvanlähtöaika on tällä hetkellä parhaimmillaan, ja välillä ei ole tiennyt onko tarhassamme seisova karvapallo-Papsu ollut russ-poni vai oikeasti suomenhevonen. Hevosen omistajat saavat huokaista helpotuksesta toukokuun puolessa välissä, kun talvikarva on vaihtunut siistiin kesäkarvaan, mutta mitenkäs on shetlanninponien omistajien laita? Ellan karvanlähtö kestää kesäkuun loppuun asti. Sitten saamme kaksi viikkoa ihastella kiiltävää ja siistiä kesäkarvaa, kunnes talvikarvan kasvatus alkaa...

Ilma on ollut sen verran lämmin, että hepat ovat saaneet olla ilman loimea ulkona. Antin lempipuuhaa onkin ollut loimetta piehtaroiminen kuraisessa tarhassa. Voi sitä ilon määrää, kun joka päivä saa olla veden kanssa hevosta putsaamassa.

Kenttä on ollut ihan super hyvässä kunnossa, vaikka keskeltä se on vielä hieman märkä. Uralla sekä toisella pääty-ympyrällä on kuitenkin voinut työskennellä hyvin. Sen verran hiekka lentää, että suojia ja satulavyötä saa pestä päivittäin. Kevät on saanut hevosissa aikaan myös pientä villitystä, ja ratsastaessa takapää on noussut muutaman kerran ihan kiitettävästi. Yksi päivä tuli pidettyä meidän toisella kentällä Antin kanssa kevätjuhlaliike -show. Harmi, kun katsojia oli tasan nolla.


Niin kuin auton renkaiden vaihtokin myös kengitys on ollut hyvin ajankohtaista. Papsu on saanut jo kaikkiin jalkoihin kesäkengät, ja Anttikin saa tässä ihan muutaman päivän sisään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti