tiistai 22. elokuuta 2017

Koulukisat Riihimäki 19.8. - DNS

Kuvat (c) Milla Kurppa
Kävimme lauantaina Papsun kanssa pienellä ajelulla Riihimäen raviradalla, ja totesimme paikan päällä kentän olevan aivan järkyttävä. Kova, epätasainen eikä sille oltu tehty yhtään mitään. Ei edes lanattu. Omasta mielestäni kenttä olisi vähintään pitänyt lanata, mieluiten rouhia tai vaikka äestää ennen kilpaluita. 

Olisin lähtenyt luokassa viidentenä, joten verkassa ei aamusta ollut paljon porukkaa eikä täten kenttää paljoa myllätty. Kuului kauhea kopina ja käynnissäkin tuntui, että kuljen asfalttitiellä, enkä ratsastuskentällä. Vähän aikaa Papsun kanssa verkattiin käynnissä sekä ravissa ja nostinkohan kerran laukan, jonka jälkeen totesin, ettei ole mitään järkeä koko touhussa. Papsu alkoi vielä tietysti menemään hieman epämääräisesti, eikä se tuntunut enää yhtään omalta reippaalta itseltään. Päätettiin sitten lopulta, ettei riskeerata vaan jätetään startti tällä kertaa väliin. 

Kilpailukenttä olisi ollut vielä kovempi ja hirveämpi ja kaiken lisäksi siellä oli irtonaista soraa/kiveä, jota ei oltu levitetty mihinkään vaan annettu olla vaan yhdessä kulmassa. En tiedä sitten oliko juhlakentällä, jossa pidempi rata, niin parempi pohja, mutta verryttelykentälle ja lyhyemmälle radalla täysi nolla.


Ennen kuin alkaa lauantain tapahtumat enemmän vtuttamaan, voin sanoa positiivisena asiana Papsun koppiin menon! Kotona meni ensimmäisellä yrityksellä sisään, eikä ihmetellyt mitään. Riksussa jäi muutaman kerran junnaamaan. Ihmetteli varmaan, miksi lähdetään kotiin, kun ei olla suoritettukaan.

Tein aikaisemmin torstaina pientä koppi harjoitusta, ja ihan ihmettelin, kuinka tuo hevonen aina osaa yllättää. Muutamat ekat kerrat juosten sisään, mutta sitten kun iskä tuli katselemaan, Papsu meni sisään, mutta tuli samantien ulos. Vähän aikaa annoin Papsun ihmetellä ja se rupesi nuuskimaan iskän taskuja, sitten minun. Sanoin, että ei saa herkkuja, jos ei ole kopissa ja hevonen lähti kävelemään koppiin...

Koska tietenkään yksi päivä viikossa Riksussa ei riitä, menimme sunnuntaina katsomaan suomenhevosnäyttelyitä ja myymään nurkkiin kertyneitä varusteita. Heti paikan päälle tullessa katsoin, että jaahas, nyt on sitten kenttä lanattu ja muutama kirosana kävi jo päässä. Kenttä oli kuulemma lanattu, sitten jossain vaiheessa päivää lauantaina ja sunnuntaiksi laitettu hienoksi. Tätähän ei tietenkään voinut tehdä ennen kouluratojen rakentamista...

1 kommentti: