tiistai 21. helmikuuta 2017

Maneesityöskentelyä


Oltiin sunnuntaina Gikan kanssa ensimmäistä kertaa itsenäisesti maneesilla. Lähdössä tuli vähän kiire eikä lastaukseen jäänyt paljoakaan aikaa, mutta onneksi Gika meni suorilta koppiin. Oli ihana päästä ratsastaman kunnon pohjalle, kun kelit on ollut niin huonot, ettei ole oikein päässyt menemään kuin käyntiä. Pelloltakin on sulanut lumet sen verran, ettei oikein sielläkään voi enää ratsastaa ja muutenkin suojakeleillä lumi tuntuu yliraskaalta ja meno sen myötä hirveän tahmealta.

Maneesissa oli muutama este ja Gika varmaan ajatteli, että jee vihdoin pääsen vaihtamaan lajia, mutta joutui kuitenkin pettymään sillä esteet oli pian purettu maapuomeiksi. Gika sai kuitenkin ylittää puomeja jokaisessa askellajissa, niin se pääsi kuvittelemaan itsensä esteratsuna..Alkuverryttelyn jälkeen menimme ravissa kahdeksikkoa käyttäen koko maneesia. Gika oli ihan hyvän tuntunen, kun sain sen liikkumaan oikein ja käyttämään sisätakajalkaa. Seuraavaksi nostin laukan ja menin hetken ympyrällä laukkaa. Menin laukassa myös lävistäjiä ja pyrin siihen, että Gika säilyttäisi oikeanlaukan koko lävistäjän ajan eikä alkaisi vaihtelemaan sitä. Muutaman kerran Gika hyppäsi puomin yli ja välillä vaihtoi myös laukan puomin päällä.


Tsekattiin myös kuinka pohkeenväistöt sujuvat ja ihan ok pätkiä tuli, mutta yleensä, kun itse alan säätämään jotain niin ei tule yhtään, mitään, mutta sitten kun annan hevoselle enemmän päätösvaltaa niin saadaan paljon parempia väistöjä. Pohkeenväistössä mulla on istunnassa edelleen hieman korjattavaa sillä lähden huomaamatta nojaamaan sivulle, vaikka pitäisi pysyä suorana.

Loppuun mentiin ravi-käynti-ravi-  ja ravi-pysähdys-ravi-siirtymisiä. Siirtymiset sujui aluksi aika huonosti, varsinkin pysähdysten kohdalla, sillä olen itse niin hätäinen, ettei mun pysähdys kestä kuin puoli sekuntia ja sitten menoksi, vaikka pitäisi saada hevonen oikeasti pysähtymään. Myös käyntiin siirryttäessä pitäisi malttaa ja hidastaa ensiksi ravia, ettei vain ns. lyö liinoja kii.


Oon nyt kaksi päivää katsellut kuvia ja videoita maneesireissusta ja analysoinut omaa ratsastusta, sillä ensimmäinen reaktio oli, että hyi miten voin ratsastaa noin, mutta nyt olen vähä taas sulatellut asiaa ja "saanut taas mielenrauhan". Enemmän vaan treeniä ja ratsastuskertoja niin eiköhän tämä taas tästä päivä kerrallaan parane. Istuntaan (ja omiin ilmeisiin) täytyy keskittyä nyt kunnolla, että voisin jossain vaiheessa olla tyytyväinen omaan tekemiseen hevosen selässä.

Eilen kävin kävelyttämässä Gikaa. Vaikka kuinka monta kertaa mulle sanottiin, että varo siellä on liukasta, niin tottakai kaaduin. Muutaman kerran aluksi vähän liukastelin ja sitten sain hyvän idean mennä nurmikon kautta, mutta siinä nyt ei ollutkaan nurmikkoa vaan ihan peilijää lumen alla, niin siihen sitten kaaduin. Ei onneksi käynyt kuinkaan, vaan nauratti enimmäkseen, varsinkin sitten, kun Gika alkoi ihmetellä ja pelätä mun maassa olevia jalkoja.

Tänään Gika sai pitää vapaapäivän ja huomenna katsellaan kelin mukaan, mitä keksitään. :)

3 kommenttia:

  1. Moikka!

    Etsimme Playsson.netin Junnutiimin blogiin esiteltäväksi nuorten bloggaajien blogeja. Kiinnostaisko sua vastata pieneen haastatteluun, joka julkaistaan Junnutiimin blogissa? Postausta jaetaan ympäri sosiaalista mediaa, eli luultavasti saat omalle blogillesi paljon näkyvyyttä hevosmediassa. :)

    terv. Veera, Junnutiimi
    junnutiimi.playsson.net

    VastaaPoista