sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Gikan ratsastusta


Innostuin valmennuksen jälkeen ratsastamaan Gikalla ihan kunnolla ja parina päivänä menin kentällä kunnon koulutreeniä. Tuntui, että olin mennyt ihan vähän aikaa niin ihan huomaamatta hevonen oli aivan hiessä ja kello liikkunut tunnin eteenpäin. Nyt kuitenkin ratsastukset ja blogin kirjoittaminen on jäänyt vähän väliin, sillä mulla alkoi ensimmäinen lukiojakso, joka on tuonut lisää kiirettä ja työtä elämään. Enää ei kuitenkaan jäljellä ole kuin kaksi viikkoa niin pääsen taas keskittymään muuhunkin ihan todenteolla.

Sen verran, mitä olen kerennyt ratsastaa, niin Gika on tuntunut tosi hyvältä ja se on aikalailla liikkunut sillä tavalla miten haluan. Tänäänkin se meni ihan hyvin, mutta vähän kengättömät takajalat häiritse menoa, kun tilsaa kerääntyi eikä pitoakaan oikein löytynyt. Gika saa luultavasti kuitenkin talvikengät huomenna takajalkoihinkin, niin pääsen sitten seuraavalla kerralla ihan kunnolla ratsastamaan.


Yhtenä päivänä käytiin Gikan kanssa semmoisella seikkailulla, jolloin Gika sai mennä ihan mihin halusi. Ei ehkä kaikista turvallisinta touhua, sillä annoin ihan vapaat ohjat eikä jalatkaan ollut jalustimissa ja oikeastaan istuin vaan selässä. Alkuun Gika kiersi vaan tallia ympäri, kunnes päätti lähteä metsälenkille. Metsässä kierrettiin muutama lenkki, kunnes suunta vaihtui naapurin pihaa kohti. Tässä vaiheessa jouduin kääntämään Gikan ympäri, sillä ei päästy enää etenemään mihinkään, vaikka Gika nyt varmaan olisi käynyt naapurin ovella asti, jos vain olisi saanut. Seuraavaksi lähdettiin menemään asfalttitietä pitkin, mutta hetken käveltyä olin jo niin jäässä, että päätin taas kääntää Gikan kotiin päin. Täytyy kesällä koittaa tätä uusiksi, sillä haluisin tietää, mihin saakka Gika menisi.


Useina päivinä oon mennyt rennommin ja vaan kävellyt Gikalla joko ilman satulaa tai satulan kanssa metsässä tai sitten olen ulkoistanut liikutuksen kokonaan äitille. Kuitenkaan, en tiedä mitä viime viikolla kävi, sillä Gika sai semmoiset 1,5 viikkoa vapaata ja toissa päivänä kyllä huomasi, että mitään ei oltu tehty moneen päivään. Gika meni tuttuun tapaan vapaapäivien jälkeen semmoista ravikäyntiä, mutta pikkuhiljaa sitten rauhoittui.


Kokeilin tänään ekaa kertaa Samsungin puhelimissa olevaa S Health -sovellusta ratsastuksessa ja se oli mun mielestä tosi kätevä. Ekalla kerralla kyllä vähän pelästyin, kun ko. sovellus kertoo aina kilometrin välein matkan ajan ja kulutetut kalorit. Tänään ajaksi tuli 55min ja matkaa 6,23km.

Oikein mukavaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti