sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Valmennus viikonloppuPerjantaina meillä oli Pumpulin kanssa estetunti, joka meni mielestäni yllättävän hyvin. Kuten jo aiemmin olen kirjoittanut, en ole hirveästi hypännyt esteitä, ja tämäkin oli vasta elämäni viides kerta. Alkuun Pumpuli liikkui käynnissä ja ravissa ihan nätisti, mutta laukannostossa täytyi taas vähän kiukutella. Kun laukka vihdoin saatiin nostettua, aika pian Pumpuli laukkasi tosi hyviä pätkiä.

Menimme ekaksi  puomeja, joita Pumpulin täytyi heti alkuun ihmetellä. Ensimmäisille ravipuomeille tultaessa Pumpuli pysähtyi ja jäi ihmettelemään, eikä halunnut mennä puomien yli edes käynnissä. Toisella kerralla puomit ei ollutkaan enää niin ihmeellisiä, ja menimmekin sitten hetken aikaa niitä ennen kun aloitimme hyppäämisen.


Ensimmäinen este oli pieni ristikko, joka tuntui tosi pieneltä, sillä Pumpuli ei edes hypännyt sitä kunnolla, vaikka edellisillä kerroilla on hypännyt melkeinpä puomienkin yli. Hyppäsin muutaman kerran ristikon, mutta sitten siitä tehtiin pystyeste, ja hyppääminen alkoi tuntua jo hyppäämiseltä.


Hyppäsin myös okserin (ja opin, mikä on okseri, sillä en ole ikinä tarvinnut mitään esteiden nimiä, joten en niitä ole osannut) ja valmentaja kysyi korottaessaan sitä, että uskaltaisinko sen hypätä. Vastasin myöntävästi, mutta pakko myöntää, että vähän kyllä jännitti. Selvisin kuitenkin esteen yli hyvin, vaikka este olikin niin korkea, noin 70cm.

Menimme loppuun vielä kaksi estettä peräkkäin, ja Pumpuli oikein innostui ja jouduin kerrankin pidättämään sitä, kun yleensä aina sitä joutuu työstämään eteenpäin. Lopuksi keventelin ravissa ja Pumpuli meni tosi hyvää ravia. Vielä, kun joskus saisi semmoista ravia menemään kouluradalla niin olisi hyvä.

Lauantaina eli eilen olimme ensimmäistä kertaa Vinnun valmennuksessa Alaspäällä. Tällä kertaa ei tullut niinkään kehuja, mutta hyviä neuvoja varsinkin omien käsien käyttöön. Lopussa alkoi jo itseä vähän naurattaa, kun mulle oli sanottu tuhat kertaa käsistä ja kyynärkulmasta ja edelleen kädet seikkailivat missä lie.

Pumpuli näytti kaikki mahdolliset temppunsa pukittamisesta maneesin seinään potkaisuun, mutta päällimmäisesti jäi hyvä fiilis valmennuksesta. Tykkäsin, että mun omaan ratsastukseen kiinnitettiin paljon huomiota, ja kerrottiin virheitä.

Silmät kiinni ratsastusta

Menimme alkuun käynnissä ja teimme pysähdyksiä, mutta mun ja Pumpulin osalta pysähdykset jäivät vähemmälle, kun jouduin käynnissäkin keskittymään käsiini. Siirryimme kevyeen raviin ja menimme pääosin uraa pitkin ja teimme aina päädyssä ympyrän. Laukkasimme molempiin suuntiin, mutta oikeata laukkaa Pumpuli ei oikein suostunut esittämään. Lopussa menimme hieman pohkeenväistöä, mutta se ei oikein onnistunut, sillä Pumpuli ei ollut tarpeeksi rento eikä kuuntelevainen.


Oli mielenkiintoista kuulla taas vaihteeksi erilaisen valmentajan näkemystä mun ratsastukseen ja Pumpuliin. Pitkästä aikaa tuntui siltä, että oikeasti oppi jotain uutta ja ehkä vielä joskus opin pitämään niitä käsiä oikein.

Hyvää syyslomaviikkoa kaikille, joilla se nyt on!

4 kommenttia:

 1. Nää on todella ihania kuvia kaikki, tuo taustakin on jotenkin niin kiva näissä :) Erityisesti tykkään kuvasta numero 4! Näiden perusteella teidän meno on kyllä kivan näköistä :)

  welifedream.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! ♥️ Itsekin ihailin tuota taustaa :)

   Poista
 2. Tosi kivan näköistä teidän meno. ja ivan tyylinen blogi :) Liityin lukijaksi.

  laikunseikkailut.blogspot.fi

  VastaaPoista