sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Ratsastusta paalien seassa


Aikaisemmin puhuin isommalla pellolla ratsastamisesta, ja nyt vihdoin pääsin sinne menemään. Aluksi aattelin, että paalit häiritsisivät ratsastusta, mutta päinvastoin, tilaa oli tosi paljon ja paalien ympärille oli kiva tehdä esim. voltteja.  Oon mennyt tällä pellolla nyt pari kertaa, mutta kuvat on ensimmäiseltä kerralta.


Gika ihmetteli alkuun olkipaaleja ja ensimmäisen paalin kiersikin kaukaa, mutta toista paalia uskalsi jo mennä vähän lähempää katsomaan. Gikan pää oli taas kolmessa metrissä ja sieraimet puolet isommat kun normaalisti. Järkyttyneenä täytyi vielä tietenkin pitää ihmeellistä puhinaa ja näyttää siltä, että pakenee hetkenä minä hyvänsä laukassa takavasemmalle. Jatkoin kävelemistä seuraavalle paalille ja siinä ei ollut sitten enää mitään ihmeteltävää ja hevonen vaikutti siltä, kun oli ikänsä ollut paalien seassa.


Menin käyntiä alkuun aika paljon ja tein voltteja paalien ympärille. Kun siirryin raviin, Gika oli sitä mieltä, että pitäisi päästä menemään ihan täysiä, mutta en sen heti alkuun antanut mennä. Kiertelin paaleja kevyessä ravissa ja sitten harjoitusravissa.


Nostin laukan ja menin aluksi hidasta ja rentoa laukkaa. Gika oli ihan hyvän tuntuinen ratsastaa, enkä siltä sitten hirveästi vaatinut mitään. Menin kuitenkin käynnissä ja ravissa pohkeenväistöä ja voltteja. Tein myös muutamat takaosakäännökset ja yritin myös etuosakäännöstä, mutta ei Gika oikein ymmärtänyt (taaskaan) mun pointtia niin jätin sitten niiden tekemisen väliin. 

Toisella ratsastuskerralla menin vähän rankemmin ja menin samantapaisesti kuin kentälläkin. Pellolta löytyi vielä semmoinen hyvä kohta missä ei ollut ollenkaan paaleja, niin mahduin siinä tekemään hyvin kaikkea. Yritin saada Gikaa venyttämään askelta ja käyttämään sen takajalkoja paremmin. Yhdellä "pitkällä sivulla" tuli kevyessä ravissa ehkä kolme tosi hyvää askelta ja hevonen tuntui tosi oudolta, hyvällä tavalla kuitenkin.

Laukkasin vielä pellon päästä päähän molempia laukkoja ja hevonen sai päästellä semmoista vauhtia, mitä halusi mennä. Loppuun vielä kevyttä ravia ja paljon käyntiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti