torstai 28. heinäkuuta 2016

Yömaastossa

En edes muista mitä kaikkea kirjoitin mun Summer bucket listiin, mutta ainakin sieltä löytyi tämä kohta, eli yömaasto, joka on nyt suoritettu. Musta vähän tuntuu, että kesä loppuu liian aikaisin ja aika moni kohta jää suorittamatta, vaikka en edes kovin vaikeita juttuja ole itselleni keksinytkään.


Nyt kuitenkin aiheeseen. Olin siis toissapäivänä Gikan kanssa maastoilemassa myöhemmin illasta/yöstä, miten sen nyt kukin sitten laskee milloin alkaa yö. Hepat oli ihan laitumenperällä syömässä eikä reagoinut millään tavalla vaikka yritin portilta vihellellä ja huudella. Jouduin siis kävelemään ihan perälle ja Gika antoi onneksi heti kiinni. Ella lähti tietysti seuraamaan ihan portille saakka ja melkein tuli mukaankin.

Gikalla oli karsinassa kuivaa heinää ja söikin sitä samalla, kun harjasin ja laitoin kuntoon. Myös satulan laitto sujui tällä kertaa hyvin, vaikka usein Gika luimistelee eikä tykkää siitä.

Gika aluksi vähän ihmetteli ja oli pörheenä, kun ei oltu aiemmin näinkään myöhään oltu ratsastamassa. Oli ainakin hieman viileämpää ratsastaa, sillä koko päivän paistoi aurinko ja oli tositosikuuma. Gika meni tosi nätisti koko ajan, vaikka kerran taisikin säikähtää jotain.

En saanut ketään kuvaamaan ratsastustani, mutta hain sitten lopuksi kameran tallista ja otin muutamat räpsyt. Ratsastuksen jälkeen annoin Gikalle ruuan, harjasin sen, laitoin loimen hetkeksi päälle ja laitoin rasvaa ötököiden puremiin yms.. Vein Gikan pelkällä kaulanarulla laitumelle, ja kerranhan se tietysti veti pusikkoon syömään, mutta onneksi sain komennettua pään ylös ja matka jatkui. Lopuksi vielä hyvän yön toivotukset hepoille ja sitten sisälle nukkumaan.

2 kommenttia: