torstai 30. kesäkuuta 2016

Uusi objektiivi

Monta kertaa hevosia kuvatessa joutui liikkumaan tosi lähelle hevosta ja lopulta hevonen keskittyikin kameraan ja olikin yhtäkkiä linssissä kiinni. Viimeiseksi tuskastuin estekisoja kuvatessani, kun objektiivini ei kerta kaikkiaan riittänyt tarpeeksi kauas. Olen puhunut jo aiemmin täällä uuden objektiivin ostosta ja nyt se vihdoin tapahtui.


Olin vielä ostopäiväaamuna lähtemässä ostamaan Tamronin 55-300mm, joka olisi ollut satasen halvempi, mutta automatkalla päädyinkin lopulta Nikkorin  55-300mm f/4.5-5.6G VR -objektiiviin, sillä sen mukana tuli vastavalosuoja, joka Tamroniin olisi täytynyt ostaaa erikseen.  Objektiivi on myös kosteuden ja pölyn kestävä ja siinä on tosi hiljainen tarkennusmoottori. Sain liikkeestä, josta ostin tämän, kolmen vuoden takuun, joka normaalisti Nikkorin objektiiveissa on ainoastaan vuoden.
Tässä vielä havainnollistus (onko tuo sana). Ylempi kuva on siis 55mm, joka oli aiemmassa objektiivissani suurin zoomi ja alempi 300mm

Tässä objektiivissa ei ole niin suuri valovoima, että riittäisi esim. pimeään maneesiin, mutta ulkona otetut kuvat on tosi hyviä. Olen menossa viikonloppuna Ypäjälle Finderbyyn, joten siellä pääsen tosissani kokeilemaan objektiivia ratsastuskuvauksessa.

Loppuun vielä uudella objektiivilla otettuja kuvia:







2 kommenttia:

  1. Hyvä tuo havainnollistus! Mulla on 55-200mm ja hevosten kanssa tulee eniten käytettyä siyä. Mieli tekisi valovoimaista 300mm objektiivia. On kyllä tyyriitä nuo valovoimaisemmat objektiivit... Nikon myös itsellä käytössä. :)

    VastaaPoista