perjantai 29. tammikuuta 2016

RATSASTUSKYPÄRÄN KÄYTÖSTÄ

Multa kysyttiin mielipidettä kypärättä ratsastamisesta ja päätin tehdä tästä aiheesta ihan erillisen postauksen. Tää on vähän samaa asiaa kun heijastimien käyttö liikenteessä. Tavallaan voi ajatella näinkin; jokaisen oma asia, se käyttää kuka käyttää, joka ei käytä niin ei käytä. Omasta mielestä kypärän käyttö on kuitenkin suotavaa, eikä se mitenkään noloakaan ole! Nykyään ratsastuskypäristä on tehty mukavempia ja hienompia myös ulkoisesti. Monet huippukouluratsastajatkin ovat alkaneet käyttää kypärää  ja onneksi nykyään korkeimmissakin luokissa kypärän käyttö on sallittu.

Putosin viime viikon  perjantaina Pumpulin selästä ja se pisti miettimään, kuinka tärkeää kypärän käyttö on. Tajusin oikeastaan vasta, kun olin maassa, että olin pudonnut. Ensimmäisenä näin hevosen laukkaamassa vapaana kentällä ja sitten 'tunnustelin' oliko minuun sattunut. Tällä kertaa kuitenkin selvittiin pelkällä säikähdyksellä, vaikka seuraavana päivänä niskat olivatkin aivan jumissa ja kipeät. Ilmeisesti hieman retkahtivat pudotessani.

Itse käytän aina ratsastuskypärää ja eilen puhuinkin vanhemmilleni turvaliivin ostamisesta, sillä edellinen on jäänyt niin pieneksi. Voin yhden käden sormilla laskea kuinka monta kertaa olisin ollut hevosen selässä ilman kypärää. Välillä kyllä hirvittää kun joissain Facebookin hepparyhmissä on kuvia/videoita kun painatetaan kiitolaukkaa pellolla(tai kentällä) tai hypätään esteitä ilman kypärää. Täytyy olla kyllä todella hyvä tuuri jos ilman kypärää pää edellä pudotessa ei sattuisi pahemmin. Sulla on vain yksi pää, joten miksi et suojelisi sitä. Yksi kunnon isku päähän ja voit halvaantua ja pahimmassa tapauksessa kuolla.

Viime viikkoina on ollut pakkasta 30 astetta ja jollain paikoin jopa enemmänkin, mutta minulle ei ole ainakaan ollut mikään ongelma laittaa kypärää päähän pipon sijaista. Todella kylminä päivinä en edes ole ratsastanut, mutta muuten oon pärjännyt ihan kypärän ja pannan kanssa. Huppu olisi myös tosi kätevä, harmi vain mun takissa on sen verran pieni huppu, ettei mahdu kypärän päälle.

Mitä mieltä olitte postauksesta? Käytättekö te kypärää aina ratsastaessa?

4 kommenttia:

 1. Tää oli tosi hyvä postaus, ihan oikeassa olet :)! Itse käytän aina kypärää, en edes ole kiivennyt hevosen selkään ilman :D.

  olgajabeauty.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Mukavan oloinen blogi, sait uuden lukijan. :) Hyvä postaus, itse en ole ikinä käynyt hevosen selässä ilman kypärää.

  nannajahepat.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) mukava kuulla, että käytät aina kypärää!

   Poista