lauantai 26. syyskuuta 2015

OMANHEVOSEN PLUSSAT JA MIINUKSET

Tiedän tosi monta, ketkä haaveilevat omasta hevosesta ja hevosen omistaminen on varmasti monelle unelmien täyttymys. Hevosen omistamisessa on kuitenkin paljon vastuuta ja se vie aikaa ja rahaa. On myös asioita, joita kannattaa miettiä ennen oman hevosen ostamista - miten kustannan kaiken? - riittääkö aikaa? - mistä saan tallipaikan? - entä hevosen ruokinta?

♦ Hevosta saa ratsastaa ja sen kanssa voi touhuta niin paljon kuin vain haluaa ja jaksaa, tietysti hevosen voinnin ja kunnon tms. mukaan ja järkeä käyttäen.
♦ Aina ei myöskään tarvitse ratsastaa. Maasta käsittelykin on hieno taito,ja mun mielestä on hyvä, että tehdään hevosen kanssa muutakin kuin selästä käsin.
♦ Myös harjaaminen ja karsinan siivous saattaa piristää päivää kummasti.
♦ Saat päättää kaikesta itse parhaaksi näkemällään tavalla, eikä tarvitse kokoajan olla kysymässä lupaa, saako tehdä sitä ja saako syöttää tätä..
♦ Oman hevosen kanssa pääsee myös varmemmin kilpailemaan, eikä ole vaaraa, että hevonen vaihtuisi joka ratsastuskerralla. Yhdessä kehitytään ja kehitystä on helpompi seurata.
♦ Vie paljon rahaa, kuten sanonta menee: rahalla saa ja hevosella pääsee - rahoistaan.
♦ Kuten jo ylempänä sanoinkin hevonen vie myös aikaa. Ei välttämättä kerkeä kaikkialle, kun hevosesta on pidettävä huolta, et voi yhtäkkiä sanoa, että tänään pidänkin talleilusta vapaapäivän.
♦ Hyvissä puolissa sanoin, ettei ole vaaraa, että hevonen vaihtusi joka ratsastuskerralla, mutta siitä saattaa olla myös haittaa. Useammalla hevosella ratsastus kehittää ratsastajaa.
♦ Kaikista huonoin puoli tässä hommassa on se, (kuten myös muiden lemmikkien pidossa) että hevonen saattaa sairastua. Pahimmassa tapauksessa hevosesta joutuu luopumaan.
 
 
Kuitenkin hevosen omistaminen antaa paljon iloa ja onnellisuutta. En voisi koskaan kuvitella elämää ilman hevosta - kerran ponityttö aina ponityttö♥ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti